Haselnuss-Baiser-Torte mit Bananen-Karamell-Füllung

Haselnuss-Baiser-Torte mit Bananen-Karamell-Füllung

3.5 18 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 3 godz. 15 min
12 Stücke

Składniki

Haselnuss-Baiser
  • Sonnenblumenöl zum Einfetten
  • Zucker
    250 g
  • Haselnüsse
    150 g
  • Eiweiß
    6
  • Weißweinessig
    1 EL
Füllung
  • Karamell-Hartbonbons (z.B. Werthers)
    75 g
  • Banane (ca. 120 g)
    1
  • Sahne
    100 g
Topping und Fertigstellung
  • Zartbitter-Schokolade (50% Kakao)
    150 g
  • Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
    80 g
  • Vanillezucker, selbst gemacht
    1 EL
  • Haselnüsse, blanchiert geröstet
    35 g

Wartości odżywcze na 1 Stück

Kalorie 349 kcal / 1461 kJ
Białko 6 g
Tłuszcz 21 g
Węglowodany 34 g
Błonnik 2.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...