Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g Halbfett-Margarine, weich, in Stücken und etwas mehr zum Einfetten
- 4 Eier, getrennt
- 200 g Zucker
- 1 Zitrone, unbehandelt, Schale dünn abgeschält und Saft ausgepresst
- 80 g Magerquark
- 1 Prise Salz
- 250 g Mehl
- 80 g Speisestärke
- 2 TL Backpulver
- Puderzucker zum Bestäuben
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 593.5 kJ / 142 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 24 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 0.7 g
- Sód
- 137 mg
Alternatywne przepisy
Aprikosenmuffins
40min
Gedeckter Apfelkuchen
1h 30min
Gugelhupf mit Pflaumenmus
2 Std. 30 Min
Joghurt-Marmorkuchen (zuckerfrei)
3h 20min
Himmlischer Schokogugelhupf
1h 30min
Grieß-Gugelhupf mit Orangenglasur
1h 30min
Mandel-Kirsch-Kuchen
1h 30min
Zitronenkuchen
4 Std.
Schoko-Chili-Gugelhupfe
1h 30min
Rührkuchen mit Obst
1 Std.
Schokoladen-Gugelhupf
1h 30min
Schokoladenkuchen
1 Std. 25 Min