Urządzenia i Akcesoria
Zitronen-Gugelhupf
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
20 Scheiben
Składniki
-
Halbfett-Margarine weich, in Stücken und etwas mehr zum Einfetten150 g
-
Eier getrennt4
-
Zucker200 g
-
Zitrone, unbehandelt Schale dünn abgeschält und Saft ausgepresst1
-
Magerquark80 g
-
Salz1 Prise
-
Mehl250 g
-
Speisestärke80 g
-
Backpulver2 TL
-
Puderzucker zum Bestäuben
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Scheibe
Sód
137 mg
Białko
3 g
Kalorie
593.5 kJ /
142 kcal
Tłuszcz
1 g
Błonnik
0.7 g
Tłuszcz nasycony
0 g
Węglowodany
24 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Zitronenkuchen
2 godz.
Gedeckter Apfelkuchen
1 godz. 30 min
Blechkuchen mit Pflaumen
1 godz. 15 min
Erdbeer-Quark-Torte
2 godz. 45 min
Aprikosenmuffins
40 min
Riemchen-Apfelkuchen
1 godz. 30 min
Grieß-Gugelhupf mit Orangenglasur
1 godz. 30 min
Himmlischer Schokogugelhupf
1 godz. 30 min
Mandel-Kirsch-Kuchen
1 godz. 30 min
Mohn-Joghurt-Kuchen
2 godz. 20 min
Heidelbeer-Marmorkuchen
1 godz. 30 min
Schokoladen-Gugelhupf
1 godz. 30 min