Zitronen-Gugelhupf

Zitronen-Gugelhupf

3.3 191 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
20 Scheiben

Składniki

  • Halbfett-Margarine weich, in Stücken und etwas mehr zum Einfetten
    150 g
  • Eier getrennt
    4
  • Zucker
    200 g
  • Zitrone, unbehandelt Schale dünn abgeschält und Saft ausgepresst
    1
  • Magerquark
    80 g
  • Salz
    1 Prise
  • Mehl
    250 g
  • Speisestärke
    80 g
  • Backpulver
    2 TL
  • Puderzucker zum Bestäuben

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Scheibe

Sód 137 mg
Białko 3 g
Kalorie 593.5 kJ / 142 kcal
Tłuszcz 1 g
Błonnik 0.7 g
Tłuszcz nasycony 0 g
Węglowodany 24 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...