Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g Halbfett-Margarine, weich, in Stücken und etwas mehr zum Einfetten
- 4 Eier, getrennt
- 200 g Zucker
- 1 Zitrone, unbehandelt, Schale dünn abgeschält und Saft ausgepresst
- 80 g Magerquark
- 1 Prise Salz
- 250 g Mehl
- 80 g Speisestärke
- 2 TL Backpulver
- Puderzucker zum Bestäuben
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 593.5 kJ / 142 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 24 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 0.7 g
- Sód
- 137 mg
Alternatywne przepisy
Zitronenkuchen
2 godz.
Gedeckter Apfelkuchen
1h 30min
Zitronenkuchen
4 godz.
Grieß-Gugelhupf mit Orangenglasur
1h 30min
Himmlischer Schokogugelhupf
1h 30min
Schoko-Chili-Gugelhupfe
1h 30min
Heidelbeerkuchen vom Blech
1h 45min
Gugelhupf mit Pflaumenmus
2h 30min
Eierlikör-Gugelhupf mit Schokoguss
4 godz.
Mandel-Kirsch-Kuchen
1h 30min
Vanille-Sahne-Gugelhupf
1h 20min
Bunter Obstkuchen vom Blech
1h