![Rote Grütze mit Tapioka Rote Grütze mit Tapioka](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/20385117-B6DC-405E-B958-9BFD4AB30108/Derivates/280CD1F0-083C-4C22-B848-7989BC773146.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
300
g Traubensaft
lub 300 g Kirschsaft - 60 g Tapioka, gemahlen (siehe Tipp)
-
1000
g rote Beeren, gemischt, frisch
lub 1000 g rote Beeren, gemischt, TK, aufgetaut
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 393 kJ / 94 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 19 g
- Tłuszcz
- 0 g
Alternatywne przepisy
Kaltes Erbsensüppchen | Kohlrabi | Erdbeere
5 Std. 35 Min
Vanillemaronen
1 Std. 20 Min
Safran-Kokos-Milchreis mit Rosenwasser
40 Min
Mandelpudding mit Rosenwasser
1 Std. 20 Min
Cashew-Joghurt
12 Std. 10 Min
Chicorée mit Reis und Zitronensauce
50 Min
Mais-Buchweizen-Brot
1h 30min
Griechischer Joghurt mit Walnuss-Honig-Guss
14hod.
Chia-Pudding mit Clementinenkompott
8h 15min
Sahnepudding mit Maisgrieß
10 Min
Apfel-Ingwer-Kompott
20 Min
Habermus - warmer Dinkelbrei nach Hildegard von Bingen
20 Min