Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Nudelteig
- 300 g Mehl und etwas mehr zum Bestäuben
- 3 Eier
- 1 - 2 TL Öl
- ½ TL Salz
Füllung und Fertigstellung
- 100 g Parmesan, in Stücken
- 4 Stängel Petersilie, abgezupft
- 100 g Ricotta
- 1 Ei
- 120 g Mozzarella, in Stücken
- 100 g gekochter Schinken, in Würfeln (1 cm)
- Wasser zum Befeuchten und Kochen der Ravioli
- 1 TL Salz zum Kochen der Ravioli
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1708 kJ / 408 kcal
- Białko
- 24 g
- Węglowodany
- 36 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Nudelteig
1h
Südtiroler Schlutzkrapfen mit Spinatfüllung
1h 15 min.
Ravioli mit Ricotta-Käse-Füllung
1h 30 min.
Frische Ravioli mit Ricottafüllung und Auberginensauce
1hod. 50min
Ravioli mit Spinat und Salbeibutter
1h
Steinpilz-Ravioli
1h 20min
Gnocchi di patate
1h 30 min.
Ravioli mit Hackfleisch
1h
Gnocchi mit Salbeibutter
2h
Focaccia mit Gewürzöl
4h 15 min.
Ravioli mit vegetarischer Füllung
1h
Arancini Siciliani
5h