Nougat-Mandel-Parfait mit Schokoladensauce

Nougat-Mandel-Parfait mit Schokoladensauce

4.7 83 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 5 godz.
8 Portionen

Składniki

  • Mandeln
    30 g
  • Ei getrennt
    1
  • Puderzucker
    30 g
  • Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
    300 g
  • Honig flüssig
    25 g
  • Nuss-Nougat-Creme (z.B. Nutella)
    50 g
  • Zartbitter-Schokolade (50% Kakao) in Stücken
    50 g
  • Schokoladenraspeln

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 3 g
Kalorie 1057 kJ / 252 kcal
Tłuszcz 19 g
Błonnik 1.6 g
Węglowodany 16 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...