Urządzenia i Akcesoria
Nougat-Mandel-Parfait mit Schokoladensauce
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 5 godz.
8 Portionen
Składniki
-
Mandeln30 g
-
Ei getrennt1
-
Puderzucker30 g
-
Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt300 g
-
Honig flüssig25 g
-
Nuss-Nougat-Creme (z.B. Nutella)50 g
-
Zartbitter-Schokolade (50% Kakao) in Stücken50 g
-
Schokoladenraspeln
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
3 g
Kalorie
1057 kJ /
252 kcal
Tłuszcz
19 g
Błonnik
1.6 g
Węglowodany
16 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Oh, wie süss!
11 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Nougat-Marzipan-Eis
11 godz. 20 min
Himbeersauce
10 min
Panna Cotta
5 godz.
Limetten-Joghurt-Mousse auf Erdbeercoulis
2 godz. 15 min
Christstollenparfait
8 godz. 30 min
Geeiste Mousse mit Tonkabohne und Rotweinsauce
8 godz. 20 min
Kürbiskernparfait
5 godz. 45 min
Mohn-Marzipan-Creme
3 godz.
Parfait mit Pecannuss und Ahornsirup
9 godz.
Haselnuss-Parfait
6 godz. 30 min
Mohn-Mousse mit Himbeer-Grenadine-Sauce
7 godz.
Panna Cotta mit Früchten im Gewürzsud
7 godz.