Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g Mandeln
- 1 Ei, getrennt
- 30 g Puderzucker
- 300 g Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
- 25 g Honig, flüssig
- 50 g Nuss-Nougat-Creme (z.B. Nutella)
- 50 g Zartbitter-Schokolade (50% Kakao), in Stücken
- Schokoladenraspeln
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1057 kJ / 252 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 16 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Błonnik
- 1.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Haselnuss-Parfait
6 godz. 30 min
Schokoladenmousse
3h 20min
Panna Cotta
5 godz.
Lebkuchenparfait
8 Std. 15 Min
Schoko-Mokka-Crème-brulée
6 Std. 10 Min
Nougat-Panna-Cotta
4 Std. 15 Min
Mohn-Mousse mit Himbeer-Grenadine-Sauce
7h
Mohn-Marzipan-Creme
3 Std.
Eierlikörmousse
8 Std. 30 Min
Mousse au chocolat mit Banane
3 Std. 25 Min
Maronencremesuppe mit Jakobsmuscheln
50min
Lebkuchenmousse
1h 15min