![Crème-brûlée-Äpfel Crème-brûlée-Äpfel](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/C18BA55C-DCDA-43BA-9F08-8F5E1B8A83DD/Derivates/D6C49A50-091E-4B59-8DB4-2CE225028EAB.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- Butter zum Einfetten
- 150 g Milch
- 150 g Sahne
- 20 g Speisestärke
- 30 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 2 Eigelb
- 4 Äpfel, z. B. Elstar (à ca. 200 g)
- 4 TL Rohrzucker
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1531 kJ / 366 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 42 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Błonnik
- 4.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Eton Mess
4h 20min
Marzipanapfel mit Vanilleschaum
1hod. 35min
Sternravioli mit Walnuss-Preiselbeer-Pesto
1h 30min
Lauwarme Safranbirnen mit Zabaglione
2h 20min
Bratapfelauflauf mit Marzipanguss
50min
Crème brûlée
2h 30min
Himbeer-Rotwein-Slush
8 Std. 20 Min
Champagner-Granita mit Himbeeren
13h
Apfel-Trifle mit Zimt-Crunch
3h 25min
Bratäpfel mit Vanille-Schmand-Sauce
50min
Aperol-Granité
6h 15min
French 75
5min