Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- Butter zum Einfetten
- 150 g Milch
- 150 g Sahne
- 20 g Speisestärke
- 30 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 2 Eigelb
- 4 Äpfel, z. B. Elstar (à ca. 200 g)
- 4 TL Rohrzucker
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1531 kJ / 366 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 42 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Błonnik
- 4.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Haselnuss-Parfait
6 godz. 30 min
Pfirsich-Holunder-Freshup
3h 10min
Crème brûlée
2 godz. 30 min
Schokoladenküchlein mit flüssigem Kern
40min
Weißes Paradeismousse mit Rucola und Paradeisflakes
10 godz. 50 min
Eisgugelhupfe mit Baiser und Johannisbeeren
2 godz. 25 min
Gebackenes Eis unter der Baiserhaube
1h 40min
Tropic Colada
15min
Manchegocreme mit Cherry-Tomaten und schwarzen Oliven
30min
Ahorn-Pecannuss-Eis
12 Std. 30 Min
Christstollenparfait
8h 30min
Apfel-Trifle mit Zimt-Crunch
3h 25min