Urządzenia i Akcesoria
Smażone rozetki
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 1 godz.
25 sztuk
Składniki
-
100 g cukru
-
2 łyżeczki cukru wanilinowego1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
75 g mąki pszennej
-
130 g mleka
-
1 jajko
-
1 szczypta soli
-
olej do głębokiego smażenia (ok. 800 ml)
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
7.3 mg
Białko
0.6 g
Kalorie
127.4 kJ /
30.5 kcal
Tłuszcz
0.3 g
Błonnik
0.1 g
Tłuszcz nasycony
0.1 g
Węglowodany
6.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Tłusty czwartek II
8 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Waniliowe ciasto ze spiralizowanymi jabłkami (TM6, TM7)
1h 20min
Ciasto orzechowo-kawowe z Varomy
1h
Ciasteczka z żółtek
2h 15min
Cynamonowe smores
1h 50min
Greckie pączki (Loukoumades)
1h 30min
Mini pączki twarogowe
30min
Ciasto podwójnie czekoladowe
1h 10min
Oponki z ciasta półfrancuskiego (Cronuty)
3h 30min
Migdały w karmelu (guirlache nougat)
1h 30min
Karnawałowe castagnole
1h
Dyniowe chlebki maślane
1h 5min
Meksykańskie zaplatane bułki
2h