Urządzenia i Akcesoria
Koreańskie tańczące kotki (jiggly cat pudding)
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 4 godz. 30 min
4 porcje
Składniki
Pudding
-
60 g wody
-
2 płaskie łyżki żelatyny w proszku (14-15 g)
-
600 g mleka
-
140 g serka śmietankowego podzielonego na kawałki
-
80 g cukru
-
2 łyżeczki ekstraktu z wanilii, naturalnego
Sos truskawkowy
-
30 g cukru
-
300 g truskawek, mrożonych, uprzednio rozmrożonych300 g truskawek, świeżych
-
10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
12 ziaren sezamu, czarnego do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
212.6 mg
Białko
10.8 g
Kalorie
1535.5 kJ /
367 kcal
Tłuszcz
17.6 g
Błonnik
1.6 g
Tłuszcz nasycony
10 g
Węglowodany
43 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Hity 2025
17 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Halloweenowe mleczne bułeczki (Thermomix® Nester)
2 godz. 40 min
Kokosowe półkule z truskawką i bezą
12 godz.
Koreczki z mini naleśników
35 min
Jadalny ogródek warzywny
15 min
Wielkanocne babeczki „zajączki”
1 godz. 45 min
Cynamonki na parze
50 min
Lemoniada jednorożcowa
3 godz. 15 min
Cake pops „Ciasteczkowe potwory”
3 godz.
Ślimaczki z pesto na parze
2 godz. 5 min
Herbatniki Domino
2 godz. 20 min
Magdalenki z herbatą matcha
45 min
Amerykańskie kruche ciasteczka (w stylu crumble cookies)
40 min