Urządzenia i Akcesoria
Greckie pączki (Loukoumades)
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
20 sztuk
Składniki
-
25 g orzechów włoskich, łuskanych
-
250 g mąki pszennej
-
120 g wody letniej
-
120 g mleka
-
1 łyżeczka suchych drożdży, (patrz wskazówka)10 g drożdży świeżych pokruszonych
-
10 g cukru
-
¼ łyżeczki soli
-
olej do głębokiego smażenia (min. 800 ml), plus dodatkowo 2-3 łyżki do natłuszczenia
-
60 g miodu
-
cynamon, mielony do oprószenia
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
33 mg
Białko
1.9 g
Kalorie
324.9 kJ /
77.7 kcal
Tłuszcz
2.1 g
Błonnik
0.6 g
Tłuszcz nasycony
0.4 g
Węglowodany
13.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Tłusty czwartek II
8 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Warkocze orzechowe
2 godz.
Mini babki drożdżowe imbirowo-wiśniowe (mini panettones)
5 godz.
Chlebek maślany z kremem chantillly i sosem malinowym
1 godz. 40 min
Ciasteczka z żółtek
2 godz. 15 min
Pieczone polędwiczki wieprzowe z sosem pieczarkowym i ryżem
1 godz. 20 min
Lody miso z kawiorem
13 godz.
Taca przekąsek z bułeczkami preclowymi
1 godz. 50 min
Smażone rozetki
1 godz.
Mini pączki twarogowe
30 min
Kosmiczny tort
3 godz.
Szybkie paluchy drożdżowe
35 min
Smażone bułeczki z wieprzowiną
1 godz. 55 min