Tartelette au chocolat praliné

Tartelette au chocolat praliné

Brak ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
12 portions

Składniki

La pâte sablée
  • 60 g de sucre en poudre
  • 250 g de farine de blé
  • 120 g de beurre mou, en morceaux, et un peu pour les moules
  • 70 g de lait
  • 2 jaunes d'œufs
  • 2 pincées de sel
  • 80 g de chocolat noir détaillé en morceaux
  • 340 g de chocolat au lait praliné détaillé en morceaux
  • 300 g de crème liquide 30-40% m.g.
  • œufs de Pâques en chocolat (opcjonalnie) pour la finition

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 63.4 mg
Białko 6 g
Kalorie 1905.9 kJ / 455.5 kcal
Tłuszcz 29.6 g
Błonnik 2.3 g
Tłuszcz nasycony 18.1 g
Węglowodany 41.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...