Urządzenia i Akcesoria
Sos ranczerski
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 15 min
275 g
Składniki
-
2 gałązki koperku, świeżego tylko liście
-
2 gałązki natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
½ ząbka czosnku
-
½ łyżki szczypiorku, świeżego posiekanego
-
130 g majonezu
-
65 g kwaśnej śmietany, 12% tłuszczu
-
½ łyżeczki sosu Worcestershire
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
¼ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki papryki ostrej, mielonej¼ łyżeczki papryki słodkiej, mielonej
-
¼ łyżeczki białego octu winnego
-
1 kropla sosu Tabasco®
-
25 - 50 g maślanki do uzyskania pożądanej konsystencji (patrz wskazówka)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 100 g
Sód
555.1 mg
Białko
1.5 g
Kalorie
1586.7 kJ /
379.2 kcal
Tłuszcz
39.9 g
Błonnik
0.3 g
Tłuszcz nasycony
6.7 g
Węglowodany
3.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Grillowane kebaby z kurczaka z sosem tahini i podpłomykami
1 godz.
Limoncello spritz
10 min
Koreańska surówka z ogórków (TM5)
5 min
Koreańska surówka z ogórków (TM6, TM7)
5 min
Ogórki po azjatycku (TM6)
1 godz. 30 min
Sos Reuben
10 min
Sos duński
15 min
Dip z zielonymi oliwkami
10 min
Kremowy dip z fety
5 min
Pełnoziarniste tacos z szarpaną wieprzowiną w sosie piwnym
4 godz. 55 min
Twarożek ziołowy
10 min
Dressing do sałatki Cezar
5 min