Patate schiacciate al forno

Patate schiacciate al forno

5.0 1 rating
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
10 porzioni

Składniki

  • 1000 di patate novelle con la buccia, lavate e asciugate (80 g l'una circa)
  • 250 g di patate novelle con la buccia, lavate e asciugate (80 g l'una circa)
  • 190 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
  • 12 rametti di timo fresco le foglioline lavate e asciugate
  • 2 ½ spicchi di aglio
  • 7 rametti di rosmarino fresco, gli aghi lavati ed asciugati
  • 4 rametti di origano fresco le foglioline lavate ed asciugate
  • 15 g di sale
  • 1 cucchiaino raso di pepe nero macinato
  • 800 g di acqua
  • olio extravergine di oliva q.b.

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 613.6 mg
Białko 9.1 g
Kalorie 1077.3 kJ / 257.5 kcal
Tłuszcz 14.8 g
Błonnik 2.3 g
Tłuszcz nasycony 4.6 g
Węglowodany 23.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...