Urządzenia i Akcesoria
Kisiel cytrynowy
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 10 min
1 porcję
Składniki
-
35 g miodu płynnego
-
165 g wody
-
15 g skrobi ziemniaczanej
-
15 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
½ łyżeczka skórki otartej z cytryny ekologicznej, bez białych błonek
-
1 goździk
-
¼ łyżeczki kurkumy, mielonej
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
10.2 mg
Białko
0.3 g
Kalorie
711.6 kJ /
170.1 kcal
Tłuszcz
0.1 g
Błonnik
0.6 g
Tłuszcz nasycony
0 g
Węglowodany
44.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
NA ZDROWIE!
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Zdrowy kisiel śliwkowy
10 min
Budyń z syropem klonowym
20 min
Dwukolorowy budyń kakaowo-truskawkowy
25 min
Żelki cytrynowo-imbirowe
1 godz. 30 min
Gęsty budyń – 1100 g
15 min
Gęsty budyń – 600 g
15 min
Kisiel
10 min
Budyń czekoladowy
10 min
Deser z kaszy manny
20 min
Rozgrzewająca herbata z hibiskusa
30 min
Kisiel jabłkowy
10 min
Kakao do picia
10 min