Bocconcini di pollo e peperoni con pappardelle

Bocconcini di pollo e peperoni con pappardelle

Brak ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 35 min
2 porzioni

Składniki

  • 1 cipolla piccolo, tagliata a metà
  • 1 spicchio di aglio piccolo
  • 10 g di olio di oliva
  • 100 g di polpa di pomodoro a pezzi in scatola
  • 40 g di acqua extra per cuocere la pasta
  • 120 g di peperoni misti a bocconcini
  • ½ cucchiaino di sale extra per cuocere la pasta
  • 1 pizzico di pepe macinato
  • ¼ cucchiaino colmo di dado per brodo vegetale
    ¼ di cubetto di dado per brodo vegetale (per 0,5 l)
  • ¼ di cucchiaino di basilico secco
  • 1 pizzico di maggiorana secca
  • 1 pizzico di timo secco
  • 150 g di filetti di petto di pollo, senza pelle a cubetti (circa 2-3 cm)
  • 150 g di pasta (pappardelle)
  • 5 g di amido di mais (maizena)
  • 60 g di panna

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 639 mg
Białko 29 g
Kalorie 2400 kJ / 573 kcal
Tłuszcz 19 g
Błonnik 5.4 g
Tłuszcz nasycony 8 g
Węglowodany 69 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...