Urządzenia i Akcesoria
Brioches
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 4 godz. 50 min
6 pezzi
Składniki
-
95 g di latte
-
10 g di lievito di birra disidratato15 g di lievito di birra fresco
-
½ cucchiaino colmo di miele
-
1 uovo
-
50 g zucchero
-
45 g di burro morbido a pezzi
-
½ limone preferibilmente biologico, la scorza grattugiata
-
330 - 380 g di farina manitoba
-
5 g di sale
-
zucchero a velo (opcjonalnie)
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 pezzo
Sód
345.9 mg
Białko
8.8 g
Kalorie
1400.7 kJ /
334.8 kcal
Tłuszcz
8.2 g
Błonnik
2.4 g
Tłuszcz nasycony
4.6 g
Węglowodany
56.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Danubio dolce
3 godz. 25 min
Zufoli
5 godz.
Fiocchi
7 godz. 30 min
Panini al latte con cioccolato
4 godz. 40 min
Bauletto bicolore
6 godz. 25 min
Brioche morbide molisane
7 godz.
Panini all'olio
3 godz. 10 min
Panini dolci al latte
2 godz. 40 min
Brioche francese al burro
5 godz. 40 min
Panini al latte e cioccolato
3 godz.
Brioches siciliane
3 godz. 15 min
Brioche col tuppo
3 godz. 30 min