Menestra de verduras

Menestra de verduras

4.0 1 rating
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
2 raciones

Składniki

  • 100 g de cebolla
  • 70 g de aceite de oliva virgen extra
  • 100 g de jamón ibérico en trozos
  • 375 g de agua
    375 g de caldo de verduras
  • 2 alcachofas frescas partidas por la mitad
  • 4 pencas de acelga (la parte blanca) en trozos
  • 4 espárragos blancos naturales
  • 125 g de judías verdes planas frescas
  • ½ zanahoria en rodajas
  • ½ cucharadita de sal
  • 2 pellizcos pimienta negra, molida
  • 125 g de guisantes frescos desgranados
    125 g de guisantes congelados
  • 125 g de habas frescas desgranadas
    125 g de habas congeladas
  • ½ cucharadita de maicena

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 ración

Sód 1376.6 mg
Białko 21.7 g
Kalorie 2571.5 kJ / 614.6 kcal
Tłuszcz 43 g
Błonnik 15.4 g
Tłuszcz nasycony 7.5 g
Węglowodany 42.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...