Käse-Lauch-Suppe

Käse-Lauch-Suppe

4.3 3 rating
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
2 Portionen

Składniki

  • Knoblauchzehe
    1
  • pflanzliches Öl
    10 g
  • Hackfleisch, gemischt
    250 g
  • Lauch in Ringen (5 mm)
    100 g
  • Wasser
    300 g
  • Gemüsebouillon Paste
    ½ geh. TL
    ½ Würfel Gemüsebouillonwürfel (für je 0,5 l)
  • Salz
    ¾ TL
  • Pfeffer, gemahlen
    1 Prise
  • Muskatnuss, gemahlen
    1 Prise
  • Crème fraîche
    100 g
  • Kräuterfrischkäse
    100 g
  • Schnittlauch, frisch in Röllchen, zum Bestreuen (optional)
    ¼ Bund

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portionen

Sód 1297 mg
Białko 36 g
Kalorie 2968 kJ / 709 kcal
Tłuszcz 59 g
Błonnik 1 g
Tłuszcz nasycony 42 g
Węglowodany 10 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...