Heidelbeer-Mandeltarte mit geeister Holunderblütencreme

Heidelbeer-Mandeltarte mit geeister Holunderblütencreme

Brak ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 5 godz.
6 Stück

Składniki

Geeiste Holunderblütencreme
  • Vollrohrzucker
    30 g
  • Holunderblütendolden Blüten abgezupft
    1 - 1 ½
    1 - 1 ½ EL getrocknete Holunderblüten
  • Eidotter
    2
  • Milch
    200 g
  • Mascarpone
    100 g
  • Holunderblütensirup
    25 g
  • Salz
    1 Prise
Heidelbeer-Mandeltarte
  • Mandeln, geschält
    130 g
  • Zucker
    100 g
  • Amaretto
    1 TL
  • Weizenmehl, universal etwas mehr zum Bemehlen
    150 g
  • Butter weich, in Stücken, etwas mehr zum Einfetten
    110 g
  • Salz
    1 Prise
  • Ei
    1
  • Zitronenschale, gerieben
    ½ TL
  • Heidelbeeren, frisch
    300 g
  • Maisstärke
    5 g
  • Zitronensaft, frisch gepresst
    ½ TL
  • Semmelbrösel
    ½ EL
  • Mandelblättchen
    ½ EL

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Stück

Białko 11 g
Kalorie 2494 kJ / 596 kcal
Tłuszcz 38 g
Błonnik 7 g
Węglowodany 52 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...