Urządzenia i Akcesoria
Schoko-Kirsch-Kuchen mit Amarettini-Streusel
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
18 Stücke
Składniki
Schoko-Kirsch-Teig
-
Zartbitter-Schokolade (50% Kakao) in Stücken100 g
-
Butter in Stücken250 g
-
Zucker310 g
-
Salz1 Prise
-
Eier5
-
Milch80 g
-
Kakaopulver60 g
-
Mehl350 g
-
Backpulver1 Päckchen
-
Sauerkirschen (Schattenmorellen, Abtropfgew. 370 g)1 Glas
-
Speisestärke25 g
Amarettini-Streusel
-
Mehl180 g
-
Zucker160 g
-
Butter in Stücken120 g
-
Amarettini70 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
7 g
Kalorie
2006 kJ /
479 kcal
Tłuszcz
22 g
Węglowodany
61 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Apfel-Sandkuchen mit Mandeln
1óra 10p
Erdbeer-Schmand-Blechkuchen
1óra 20p
Erdbeer-Amarettini-Kuchen
4óra 30p
Zimt-Torte
1óra 30p
Mohn-Joghurt-Kuchen
2óra 20p
Topfentorte mit Birnen
4óra 30p
Runder Apfel-Streusel-Kuchen
2óra 30p
Gedeckter Apfelkuchen
1óra 30p
Vanille-Sahne-Gugelhupf
1óra 20p
Apfelkuchen satt
1óra 30p
Himmelstorte
1óra 40p
Apfel-Käsekuchen
1óra 40p