Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g Öl und etwas mehr zum Einfetten
- 60 g Haselnüsse
- 70 g Mandeln
- 250 g Möhren, in Stücken
- 250 g brauner Zucker
- 4 Streifen Orangenschale, unbehandelt (à 1 x 4 cm), dünn abgeschält
- 4 Eier
- 200 g Marzipan-Rohmasse, in Stücken
- 320 g Mehl
- 1 Pck. Backpulver
- ¼ TL Salz
- 1 TL Zimt
- Puderzucker zum Bestäuben
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 2001 kJ / 478 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 50 g
- Tłuszcz
- 27 g
- Błonnik
- 3.7 g
Alternatywne przepisy
Apfel-Karamell-Gugelhupf
1 godz. 30 min
Lebkuchen-Preiselbeer-Muffins
35 min
Aprikosengugelhupf
2h
Mohn-Preiselbeer-Kuchen
1h 40min
Lebkuchen-Gugelhupf
1 godz. 20 min
Apfel-Walnuss-Kuchen
1 godz. 30 min
Mohn-Zebra-Kuchen
1 godz. 10 min
Möhren-Apfel-Kuchen
1 godz. 30 min
Nusskuchen
1h
Kirsch-Marzipan-Muffins
45 min
Möhrenkuchen, schwedisch
2h
Ruck-Zuck-Kuchen
1h 15min