Urządzenia i Akcesoria
Truskawkowa galaretka z kokosową bitą śmietaną
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 25 min
6 porcji
Składniki
Truskawkowa galaretka
-
380 g wody mineralnej, niegazowanej
-
300 g soku jabłkowego
-
40 g żelatyny w proszku (patrz wariant)
-
30 g erytrytolu, (patrz wskazówka)30 g ksylitolu (patrz wskazówka)
-
450 g truskawek, świeżych
Kokosowa bita śmietana
-
3 puszki mleczka kokosowego (1200 g), mocno schłodzonego (patrz wskazówka)
-
truskawki, świeże przekrojone na pół, do dekoracji
-
liście mięty, świeże do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
45.9 mg
Białko
11.6 g
Kalorie
2087.7 kJ /
499 kcal
Tłuszcz
29.7 g
Błonnik
1.6 g
Tłuszcz nasycony
29.5 g
Węglowodany
27.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Deser z truskawkami (TM6, TM7)
20 min
Odwracany pudding z gruszkami i orzechami (TM6, TM7)
2 godz. 15 min
Krem sułtański
2 godz. 15 min
Biało-czerwony deser
7 godz.
Wegańskie mini bezy Pavlova z kokosową bitą śmietaną
2 godz. 35 min
Kokosowa bita śmietana
5 min
Waniliowo-malinowe lody na skyrze (low fat + low carb)
11 godz. 30 min
Wegańskie jabłka pod kruszonką z lodami waniliowymi
1 godz.
Pływające wyspy truskawkowe z sosem waniliowym z miętą
25 min
Szpajza czekoladowo-cytrynowa
1 godz. 10 min
Galaretka z owocami
4 godz. 10 min
Deser twarogowy z mango
15 min