Urządzenia i Akcesoria
Truskawkowa galaretka z kokosową bitą śmietaną
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 25 min
6 porcji
Składniki
Truskawkowa galaretka
-
380 g wody mineralnej, niegazowanej
-
300 g soku jabłkowego
-
40 g żelatyny w proszku (patrz wariant)
-
30 g erytrytolu, (patrz wskazówka)30 g ksylitolu (patrz wskazówka)
-
450 g truskawek, świeżych
Kokosowa bita śmietana
-
3 puszki mleczka kokosowego (1200 g), mocno schłodzonego (patrz wskazówka)
-
truskawki, świeże przekrojone na pół, do dekoracji
-
liście mięty, świeże do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
45.9 mg
Białko
11.6 g
Kalorie
2087.7 kJ /
499 kcal
Tłuszcz
29.7 g
Błonnik
1.6 g
Tłuszcz nasycony
29.5 g
Węglowodany
27.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Wysokobiałkowy różowy koktajl śniadaniowy
5 min
Deser lodowy Chai latte
15 godz.
Indyjskie pączki (Gulab jamun)
1 godz. 15 min
Ciasto z truskawkami, kremem budyniowym i galaretką (TM5)
8 godz. 30 min
Truskawkowe lassi
5 min
Angielskie ciasto z bakaliami i marcepanem (Simnel cake)
3 godz.
Szybka pizza z tuńczykiem i karczochami
50 min
Ciasto z truskawkami i bitą śmietaną
2 godz. 20 min
Jagodowe frappuccino
3 godz. 25 min
Panna cotta z orzechów nerkowca z sosem malinowym
2 godz. 30 min
Timbale cytrynowe z sosem malinowym
2 godz. 20 min
Koktajl z owoców leśnych z płatkami jaglanymi
15 min