Urządzenia i Akcesoria
Truskawkowa galaretka z kokosową bitą śmietaną
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 25 min
2 porcje
Składniki
Truskawkowa galaretka
-
130 g wody mineralnej, niegazowanej
-
100 g soku jabłkowego
-
15 g żelatyny w proszku (patrz wariant)
-
10 g erytrytolu, (patrz wskazówka)10 g ksylitolu (patrz wskazówka)
-
150 g truskawek, świeżych
Kokosowa bita śmietana
-
1 puszka mleczka kokosowego (400 g), mocno schłodzonego (patrz wskazówka)
-
truskawki, świeże przekrojone na pół, do dekoracji
-
liście mięty, świeże do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
47.6 mg
Białko
12.3 g
Kalorie
2099.4 kJ /
501.8 kcal
Tłuszcz
29.8 g
Błonnik
1.6 g
Tłuszcz nasycony
29.5 g
Węglowodany
27.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Spiralizowane suszone jabłka z czekoladą (TM6, TM7)
6 godz. 15 min
Bezglutenowe naleśniki z kaczką po pekińsku
8 godz. 50 min
Kokosowa bita śmietana
5 min
Sok z owoców jagodowych (od 6. miesiąca życia)
10 min
Budyń bez laktozy
20 min
Kakaowe tiramisu z chili
7 godz. 10 min
Wolno gotowany kurczak w cytrynowym sosie śmietanowym (z osłoną noża miksującego)
1 godz. 50 min
Wolno gotowany wywar wołowy na mięsie i kościach (z osłoną noża miksującego)
3 godz. 50 min
Mini ciasta marchewkowe z Varomy
50 min
Ciasto z truskawkami i bitą śmietaną
2 godz. 20 min
Szpajza czekoladowo-cytrynowa
1 godz. 10 min
Kogel-mogel
5 min