Urządzenia i Akcesoria
Ciasto cytrynowe
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz.
8 kawałków
Składniki
-
45 g oleju słonecznikowego plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy
-
170 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
1 ⅓ - 2 cytryn ekologiczne
-
200 g cukru
-
45 g skrobi ziemniaczanej
-
2 jajka w temp. pokojowej
-
110 g mleka w temp. pokojowej
-
¾ łyżkę proszku do pieczenia (12 g)
-
cukier puder do oprószenia
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Sód
127.6 mg
Białko
4.3 g
Kalorie
1151.9 kJ /
275.3 kcal
Tłuszcz
7.5 g
Błonnik
1 g
Tłuszcz nasycony
1.4 g
Węglowodany
48.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KULINARNE ABC
203 Przepisy
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Babka muślinowa z polewą kakaową
2 Std. 10 Min
Tort waniliowo-migdałowy
3 Std.
Brioszka
8 Std.
Babka piaskowa sezamowa
1 Std.
Babka marmurkowa
2 Std. 10 Min
Tort biszkoptowy z masą z mascarpone
2 Std. 55 Min
Ciasto jogurtowe
1 Std. 40 Min
Przekładaniec cytrynowy
6 Std. 30 Min
Ciasto zebra
1 Std. 35 Min
Ciasto herbaciane
1 Std. 15 Min
Jabłecznik
55 Min
Ciasto pomarańczowe
45 Min