Urządzenia i Akcesoria
Ciasto cytrynowe
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz.
8 kawałków
Składniki
-
45 g oleju słonecznikowego plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy
-
170 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
1 ⅓ - 2 cytryn ekologiczne
-
200 g cukru
-
45 g skrobi ziemniaczanej
-
2 jajka w temp. pokojowej
-
110 g mleka w temp. pokojowej
-
¾ łyżkę proszku do pieczenia (12 g)
-
cukier puder do oprószenia
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Sód
127.6 mg
Białko
4.3 g
Kalorie
1151.9 kJ /
275.3 kcal
Tłuszcz
7.5 g
Błonnik
1 g
Tłuszcz nasycony
1.4 g
Węglowodany
48.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KULINARNE ABC
203 Przepisy
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Ciasto jogurtowe
1 godz. 40 min
Przekładaniec cytrynowy
6 godz. 30 min
Ciasto marchewkowo-jabłkowe
1 godz. 30 min
Ciasto ananasowe
55 min
Odwrócone ciasto z ananasem i kandyzowanymi wiśniami
1 godz. 25 min
Ciasto herbaciane
1 godz. 15 min
Brioszka
8 godz.
Babka piaskowa sezamowa
1 godz.
Ciasto pomarańczowe
45 min
Jabłecznik
55 min
Chałka
2 godz. 20 min
Ciasto marchewkowe
2 godz. 15 min