Urządzenia i Akcesoria
Chicken Tikka Masala
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
2 portions
Składniki
-
fresh root ginger peeled, cut in round slices (2 mm)5 g
-
garlic clove1
-
fine sea salt½ tsp
-
ghee25 g
-
onion halved20 g
-
ground turmeric¼ tsp
-
ground cumin¼ tsp
-
ground coriander¼ tsp
-
garam masala¼ tsp
-
paprika1 tsp
-
sugar or to taste½ tsp
-
tomato purée½ Tbsp
-
tinned chopped tomatoes (1 x 400 g tin)200 g
-
water65 g
-
¼ tsp chicken stock paste, homemadechicken stock cube (for 0.5 l) crumbled¼
-
whipping cream25 g
-
ground almonds (see tip)15 g
-
chicken tikka homemade (see tip)250 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
719.5 mg
Białko
20 g
Kalorie
1803.9 kJ /
431.2 kcal
Tłuszcz
32.6 g
Błonnik
4 g
Tłuszcz nasycony
13.6 g
Węglowodany
15.9 g