Chutney z jabłek

Chutney z jabłek

5.0 3 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
45 porcji

Składniki

  • 3 ząbki czosnku
  • 15 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w cienkie plastry
  • 120 g cebuli przekrojonej na pół
  • 30 g wody
  • 380 g cukru trzcinowego Muscovado
  • 1 ½ łyżka pieprzu czarnego, mielonego
  • 1050 g jabłek bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki
  • 180 g octu
  • 1 ½ łyżeczka soli
  • ¾ łyżeczki kurkumy, mielonej
  • 150 g rodzynek

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 56.9 kcal / 237.9 kJ
Białko 0.3 g
Tłuszcz 0.1 g
Węglowodany 14.9 g
Błonnik 0.8 g
Tłuszcz nasycony 0 g
Sód 78.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...