
Urządzenia i Akcesoria
Chutney z jabłek
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
45 porcji
Składniki
-
3 ząbki czosnku
-
15 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w cienkie plastry
-
120 g cebuli przekrojonej na pół
-
30 g wody
-
380 g cukru trzcinowego Muscovado
-
1 ½ łyżka pieprzu czarnego, mielonego
-
1050 g jabłek bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki
-
180 g octu
-
1 ½ łyżeczka soli
-
¾ łyżeczki kurkumy, mielonej
-
150 g rodzynek
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
56.9 kcal /
237.9 kJ
Białko
0.3 g
Tłuszcz
0.1 g
Węglowodany
14.9 g
Błonnik
0.8 g
Tłuszcz nasycony
0 g
Sód
78.5 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KULINARNE ABC
203 Przepisy
Polska
Polska