Focaccia

Focaccia

4.6 8 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 3 godz.
8 portions

Składniki

  • strong white bread flour
    330 g
  • sugar (optional)
    ½ tsp
  • dried instant yeast
    1 tsp
    15 g fresh yeast, crumbled
  • olive oil plus extra for greasing and drizzling
    20 g
  • water warm, plus extra for sprinkling
    230 g
  • fine sea salt
    ½ tsp
  • cherry tomatoes halved
    20
  • fresh rosemary leaves chopped
    1 ½ Tbsp
  • coarse sea salt
    ½ tsp

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 180.7 kcal / 756.2 kJ
Białko 5.5 g
Tłuszcz 3.3 g
Węglowodany 31.9 g
Błonnik 1.6 g
Tłuszcz nasycony 0.4 g
Sód 318 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...