Urządzenia i Akcesoria
Brioche
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 8 godz.
16 slices
Składniki
-
milk20 g
-
2 tsp dried instant yeast, (8 g)fresh yeast crumbled,20 g
-
bread flour plus extra for dusting350 g
-
eggs4
-
sugar60 - 100 g
-
salt1 tsp
-
butter, unsalted cut in pieces, plus extra for greasing170 g
-
egg yolk lightly whisked, for glazing1
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 slice
Białko
4 g
Kalorie
669 kJ /
200 kcal
Tłuszcz
9 g
Błonnik
0.7 g
Węglowodany
16 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
The Basic Cookbook
174 Przepisy
Szwajcaria
Szwajcaria
Może spodoba Ci się również...
Focaccia
3h
Quiche Lorraine
50min
Focaccia with onions
2h
Chocolate Brioche Buns
4h 45min
Nectarine Tart with Hazelnut Frangipane
50min
Choux pastry
2h
Fresh Pasta Dough
1h
Sultana and Cranberry Rolls
14h 25min
Soya Yoghurt
12h 10min
Mini Chocolate and Apricot Panettone
2h 30min
Baguette
3h 45min
Lemon Drizzle Madeleines
4h 45min