Chocolate and Pistachio Cream Cake

Chocolate and Pistachio Cream Cake

3.6 19 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 25 godz. 20 min
12 pieces

Składniki

Glaze
  • gelatine leaves (approx. 2 g each)
    4
  • water
    175 g
  • icing sugar
    220 g
  • whipping cream
    125 g
  • cocoa powder, unsweetened
    75 g
Pistachio Brownie
  • dark chocolate (70% cocoa solids) in pieces
    125 g
  • unsalted butter cut in pieces
    110 g
  • sugar
    125 g
  • eggs
    3
  • salt
    1 pinch
  • plain flour
    75 g
  • pistachio nuts, unsalted, shelled
    100 g
Pistachio Cream
  • agar-agar
    15 g
  • sugar
    100 g
  • milk
    300 g
  • pistachio paste
    100 g
  • egg yolks
    4
  • whipping cream
    200 g
  • pistachio nuts, unsalted, shelled roughly chopped, for garnishing
    25 g

Wartości odżywcze na 1 piece

Kalorie 602 kcal / 2519 kJ
Białko 13 g
Tłuszcz 37 g
Węglowodany 51 g
Błonnik 6 g
Tłuszcz nasycony 17 g
Sód 87 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...