Urządzenia i Akcesoria
Apfelkuchen mit Baiser und Streuseln (Jabłecznik)
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
8 Stücke
Składniki
-
Butter kalt, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten100 g
-
Zucker130 g
-
Eier getrennt2
-
Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten200 g
-
Backpulver1 TL
-
Vanillezucker, selbst gemacht1 TL
-
Äpfel geschält, geviertelt500 g
-
Zucker (siehe Tipp)40 g
-
Zimt, gemahlen½ - 1 TL
-
Paniermehl1 EL
-
Salz1 Prise
-
geschlagene Sahne, zum GarnierenVanilleeis (opcjonalnie) zum Garnieren
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
5 g
Kalorie
1325 kJ /
317 kcal
Tłuszcz
13 g
Błonnik
2.3 g
Węglowodany
45 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Polnische Küche
6 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Himbeer-Nougat-Crunch-Torte
3 godz.
Kirsch-Windbeutel-Torte
5 godz.
Rotkäppchen-Kuchen
4 godz.
Himbeer-Käsekuchen
8 godz.
Aprikosen-Mascarpone-Charlotte
4 godz. 10 min
Käsekuchen mit Mohn
7 godz.
Heidelbeerkuchen mit Baiserhaube (Ciasto jagodowe z bezą)
2 godz.
Nougat küsst Orange
4 godz.
Beeren-Flan-Kuchen mit Orangenbaiser
2 godz.
Kirsch-Baiser-Tarte
2 godz. 15 min
Erdbeer-Limetten-Tarte
5 godz.
Pflaumen-Streusel-Käsekuchen
4 godz. 10 min