Urządzenia i Akcesoria
Apfelkuchen mit Baiser und Streuseln (Jabłecznik)
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
8 Stücke
Składniki
-
Butter kalt, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten100 g
-
Zucker130 g
-
Eier getrennt2
-
Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten200 g
-
Backpulver1 TL
-
Vanillezucker, selbst gemacht1 TL
-
Äpfel geschält, geviertelt500 g
-
Zucker (siehe Tipp)40 g
-
Zimt, gemahlen½ - 1 TL
-
Paniermehl1 EL
-
Salz1 Prise
-
geschlagene Sahne, zum GarnierenVanilleeis (opcjonalnie) zum Garnieren
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
5 g
Kalorie
1325 kJ /
317 kcal
Tłuszcz
13 g
Błonnik
2.3 g
Węglowodany
45 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Polnische Küche
6 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Dominostein-Torte
5 godz. 30 min
Himbeer-Käsekuchen
8 godz.
Kirsch-Klecks-Kuchen
1 godz.
Pflaumen-Streusel-Käsekuchen
4 godz. 10 min
Bananen-Karamell-Pie
2 godz. 30 min
Beeren-Aprikosen-Swirl-Cake
8 godz. 40 min
Heidelbeerkuchen mit Baiserhaube (Ciasto jagodowe z bezą)
2 godz.
Zitronen-Frischkäse-Tarte
5 godz. 45 min
Himbeer-Baiser-Rolle
1 godz.
Kirsch-Baiser-Tarte
2 godz. 15 min
Himbeertarte mit Mandeln
2 godz. 30 min
Italienische Obsttorte
3 godz. 15 min