Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- Butter zum Einfetten
- Mehl zum Ausstreuen
- 1 Prise Salz
- 50 g Wasser
- 200 g Cashewkerne
Karamell-Füllung
- 250 g brauner Zucker
- 70 g Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
- 30 g Wasser
- 1 TL Zitronensaft
- 30 g Butter, kalt, in einem Stück (ca. 6 x 4 x 1 cm)
- 180 g Schmand
- ¼ TL Salz
Topping und Fertigstellung
- 4 - 5 Bananen, längs halbiert
- 350 g Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
- 2 Pck. Sahnesteif
- 20 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 150 g Schmand
- 100 g Zartbitter-Schokolade, in Stücken
- 25 g Kokosfett
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1894 kJ / 452 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 39 g
- Tłuszcz
- 30 g
- Błonnik
- 1.9 g
Alternatywne przepisy
Vanille-Karamell-Poke-Cake
2h
Trifle mit Karamellcreme
3 Std. 30 Min
Bananen-Tarte-Tatin
50min
Früchtekuchen-Torte
7h
Schokoladen-Baiser-Auflauf
1h
Schokoladen-Torte
3h 20min
Banana Pudding
8 godz. 30 min
Pfirsich-Nuss-Donauwellen
2h 30min
Nougat küsst Orange
4h
Banoffee-Auflauf
1 Std. 40 Min
Schoko-Bananen-Schnitten
2h
Baiser-Schokokuchen mit Espresso-Karamell
2h 30min