Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- Butter zum Einfetten
- 2 Pck. Blätterteig (à 270 g, 24 x 40 cm)
- 200 g Zucker
- 1 Zitrone, unbehandelt, Schale dünn abgeschält, Saft ausgepresst
- 500 g Frischkäse
- 500 g Magerquark
- 2 Eier
- 20 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 50 g Speisestärke
- 120 g Zitronenmarmelade (siehe Tipp)
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 2038 kJ / 487 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 44 g
- Tłuszcz
- 29 g
- Błonnik
- 0.6 g
Alternatywne przepisy
Pfirsich-Tarte mit Schmand
3sa
Limetten-Milchreis-Tarte
3sa
Bakewell Tarte
2j
Himbeertarte mit Mandeln
2j 30 menit
Nougat küsst Orange
4 Std.
Schwedische Mandeltorte mit Vanillecreme
4 Std.
Zitronen-Baiser-Tarte
2j 30 menit
Kirschkuchen mit Crème-fraîche-Guss
1h 10 min
Aprikosen-Schmand-Tarte
1h 10 min
Pfirsich-Cheesecake
1 Std. 40 Min
Kirsch-Klecks-Kuchen
1j
Apfelkuchen mit Baiser und Streuseln (Jabłecznik)
1j 30 menit