Zupa jarzynowa i danie na Varomie

Zupa jarzynowa i danie na Varomie

4.6 52 rating
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
6 porcji

Składniki

  • 70 g oliwy z oliwek
  • 4 - 5 ząbki czosnku
  • 3 filety z piersi kurczaka pojedyncze (600-800 g), bez skóry, pokrojone na kawałki (ok. 2 x 2 x 1 cm)
  • 2 - 3 łyżeczki przyprawy uniwersalnej, wykonanej w TM
  • 90 - 110 g cebuli przekrojonej na pół
  • 1 ½ pomidora (ok. 250 g), przekrojonego na pół
    3 czubate łyżeczki koncentratu pomidorowego
  • 180 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
  • 180 g różyczek brokułu
  • 1000 g wody
  • 1 ½ łyżeczki koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
    1 ½ kostki bulionu drobiowego (na 0,5 l), pokruszonej
  • 1 ½ łyżeczki soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 120 g makaronu, suchego (kokardki, muszelki, orzo lub zacierki), o długim czasie gotowania (min. 12 min, patrz wskazówka)
  • 300 g warzyw, mieszanych świeżych (np. cukinii, papryki, brokułu, pieczarek), pokrojonych na kawałki
    300 g warzyw, mieszanych, świeżych, szybko gotujących się (np. cukinii, papryki, brokułu, pieczarek), pokrojonych na kawałki
  • 3 łyżki kwaśnej śmietany, 12% tłuszczu
    3 łyżki kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 759.2 mg
Białko 25.6 g
Kalorie 1464.3 kJ / 350 kcal
Tłuszcz 15.3 g
Błonnik 3.6 g
Tłuszcz nasycony 2.9 g
Węglowodany 27.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...