Lomo saltado con arroz - Perú

Lomo saltado con arroz - Perú

3.5 2 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
2 raciones

Składniki

Lomo saltado
  • 1 diente de ajo
  • 40 g de aceite
  • 250 g de filetes de ternera (babilla o tapa) en tiras de 1 cm de ancho x 5 cm de largo
  • 75 g de cebolla roja
  • 200 g de tomate troceado en conserva
  • cucharadas de pasta de ají amarillo (ajuste a su gusto)
  • 2 - 2 ½ cucharadas de salsa de ostras
  • 20 g de salsa de soja
Arroz blanco
  • 25 g de aceite de oliva virgen extra
  • 1 diente de ajo
  • 1200 g de agua
  • 1 - 2 cucharaditas de sal
  • 180 g de arroz

Wartości odżywcze na 1 ración

Sód 2955 mg
Białko 35.2 g
Kalorie 3339 kJ / 798 kcal
Tłuszcz 35.6 g
Błonnik 2.1 g
Tłuszcz nasycony 4.1 g
Węglowodany 82.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...