Česneková krémová polévka se šlehačkou a opečenými krutony

Česneková krémová polévka se šlehačkou a opečenými krutony

5.0 5 rating
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz.
2 porce

Składniki

  • 75 gramů smetany ke šlehání, 30-40 % tuku
  • 100 gramů cibule napůl
  • 25 - 35 gramů česneku podle požadované intenzity (viz Tip)
  • 35 gramů másla na kousky, plus extra na opečení chleba
  • 1 stonek petržele, čerstvé pouze lístky
  • 1 plátek žitného chleba
  • 35 gramů pšeničné mouky, hladké
  • 450 gramů vody
  • 1 ¼ čajové lžičky zeleninové dochucovací pasty
    ½ zeleninového bujónu (pro 0,5 l vody)
  • ½ čajové lžičky soli
  • ¼ čajové lžičky pepře černého, mletého
  • 5 gramů česneku
  • máslo na orestování chlebových kostiček
  • ½ čajové lžičky jablečného octa
  • pepř, čerstvě umletý pro servírování

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porci

Sód 634.2 mg
Białko 4.8 g
Kalorie 1570.1 kJ / 375.3 kcal
Tłuszcz 28.5 g
Błonnik 2 g
Tłuszcz nasycony 17.7 g
Węglowodany 26.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...