Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 gramů cibule, napůl
- 2 stroužky česneku
- 2 polévkové lžíce oleje
- 2 čajové lžičky červené papriky, sladké
- 40 gramů hladké mouky
- 1 špetka pepře, černého, mletého
- 1 čajová lžička soli
- 150 gramů frankfurtkých párků, nakrájených na kolečka
- 1000 gramů vody
- 1 kostka hovězího bujónu (pro 0,5 l vody)
- Wartości odżywcze
- na 1 porce
- Kalorie
- 1067 kJ / 255 kcal
- Białko
- 9.7 g
- Węglowodany
- 9.7 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Błonnik
- 1.4 g
Alternatywne przepisy
Kmínová polévka s bramborami
30min
Chlebová polévka
25 Min
Hrachová krémová polévka
25 Min
Bramborový guláš s párkem
40min
Gulášová polévka
1 godz. 5 min
Rajská omáčka
30min
Čočková polévka
1h 35 min
Zelňačka
25 Min
Koprová omáčka
20 Min
Česneková polévka
20 Min
Bramboračka se sušenými houbami
30min
Bramboráky
45min