Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 gramů žampiónů, napůl nebo na čtvrtiny
- 500 - 600 gramů vody
- 200 gramů mléka
-
1
kostka zeleninového bujónu (pro 0,5 l vody)
lub 1 vrchovatá čajová lžička zeleninové dochucovací pasty - 50 gramů hladké mouky
- ½ čajové lžičky soli
- 50 gramů smetany
- 4 snítky čerstvé petržele, pouze listy
- 40 gramů čerstvého sýru (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porce
- Kalorie
- 550.3 kJ / 131.5 kcal
- Białko
- 6.7 g
- Węglowodany
- 4.7 g
- Tłuszcz
- 9.1 g
- Błonnik
- 2.2 g
Alternatywne przepisy
Dršťková polévka z hlívy ústřičné
45min
Polévka ze zeleného chřestu s crème fraîche
30min
Pórkový krém
40min
Hrachová krémová polévka
25 min
Cuketový krém s modrým sýrem
25 min
Krémová polévka s medvědím česnekem
30min
Celerová polévka se zakysanou smetanou
25 min
Kulajda
40min
Rajčatová krémová polévka
30min
Žampiónová krémová polévka
20 min
Cuketová krémová polévka
25 min
Krémová květáková polévka
30min