Urządzenia i Akcesoria
Papet vaudois (Waadtländer Laucheintopf)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 55 min
2 Portionen
Składniki
-
Wasser700 g
-
Salz1 TL
-
Kartoffeln, festkochend geschält, in Stücken (2 cm)350 g
-
Lauch längs halbiert, in Streifen (1 cm)300 g
-
Waadtländer Saucisson½
-
Saucisse aux choux (Kabiswurst)½
-
Zwiebel halbiert40 g
-
Butter15 g
-
Vollrahm75 g
-
Gemüsebouillonwürfel (für 0,5 l)½
-
Pfeffer¼ TL
-
Weisswein, trocken50 g
-
Maisstärke (z. B. Maizena)½ EL
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portionen
Białko
38 g
Kalorie
4644 kJ /
1122 kcal
Tłuszcz
86 g
Węglowodany
40 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
En Guete, Schwiiz!
95 Przepisów
Szwajcaria
Szwajcaria
Może spodoba Ci się również...
Boeuf Bourguignon
2 godz.
Bernerplatte
1 godz. 15 min
Älpler Magronen
45 min
Älpler Magronen
45 min
Riz Casimir
45 min
Kartoffelstock nature
55 min
Rindsvoressen
1 godz. 50 min
Züri-Gschnätzlets
50 min
Lauch-Kartoffelstock mit Brätkügeli-Sauce
55 min
Chügelipastetli
30 min
Munder Safranrisotto
45 min
Fleischbällchen mit Kartoffelstock
1 godz.