Papet vaudois (Waadtländer Laucheintopf)

Papet vaudois (Waadtländer Laucheintopf)

4.9 7 rating
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 55 min
2 Portionen

Składniki

  • Wasser
    700 g
  • Salz
    1 TL
  • Kartoffeln, festkochend geschält, in Stücken (2 cm)
    350 g
  • Lauch längs halbiert, in Streifen (1 cm)
    300 g
  • Waadtländer Saucisson
    ½
  • Saucisse aux choux (Kabiswurst)
    ½
  • Zwiebel halbiert
    40 g
  • Butter
    15 g
  • Vollrahm
    75 g
  • Gemüsebouillonwürfel (für 0,5 l)
    ½
  • Pfeffer
    ¼ TL
  • Weisswein, trocken
    50 g
  • Maisstärke (z. B. Maizena)
    ½ EL

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portionen

Białko 38 g
Kalorie 4644 kJ / 1122 kcal
Tłuszcz 86 g
Węglowodany 40 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...