Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Älpler Magronen und Zwiebelschwitze
- 100 g Gruyère, in Stücken (3 cm)
- 400 g Kartoffeln, festkochend, in Würfeln (1 cm)
- 450 g Wasser
- 300 g Vollrahm
- 1 TL Salz
- ¼ TL Pfeffer
- 500 g Äpfel, sauer, geschält, in Stücken (2 cm)
- 250 g Älplermagronen (7 Min.)
- 40 g Mehl
- 160 g Zwiebeln, in feinen Ringen
- 30 g Bratbutter
Apfelmus und Fertigstellung
- 25 g Zitronensaft
- 20 - 40 g Zucker, nach Belieben
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 3642 kJ / 874 kcal
- Białko
- 20 g
- Węglowodany
- 92 g
- Tłuszcz
- 45 g
Alternatywne przepisy
Mailänderli
3h
Hackfleisch-Omeletten mit Randen-Apfelmus
1h 10min
Apfelwähe
1 Std. 15 Min
Riz Casimir
45 min
Brätchügeli-Pastetli mit Erbsli und Rüebli
35min
Ghackets mit Hörnli
30 min
Bündner-Spätzli
45 min
Älpler Magronen
45 min
Älplermagronen
30 min
Aprikosenwähe
1h 10min
Chügelipastetli
30 min
Getränkter Zitronencake
1h 30min