Pizza margarita

Pizza margarita

5.0 1 ocena
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
2 raciones

Składniki

Masa
  • g de aceite de oliva virgen extra
  • 110 g de agua a temperatura ambiente
  • ½ cucharadita de azúcar
    ½ cucharadita de malta en polvo
  • 10 g de levadura prensada fresca desmenuzada
    5 gramo de levadura de panadería deshidratada, (8 g)
  • 200 g de harina
  • ½ cucharadita de sal
Cobertura
  • 100 g de queso mozzarella cortado en trozos
  • 130 g de tomate troceado en conserva
  • 1 - 2 pellizcos de sal (ajuste al gusto)
  • ½ cucharada de aceite de oliva virgen extra
  • 7 - 9 hojas de albahaca fresca

Wartości odżywcze na 1 ración

Kalorie 643.6 kcal / 2692.8 kJ
Białko 24.2 g
Tłuszcz 23.5 g
Węglowodany 83.2 g
Błonnik 5 g
Tłuszcz nasycony 8.6 g
Sód 1015.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...