Orange Curry Dressing

Brak ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 10 min
6 portions

Składniki

  • walnut oil or other nut oil
    10 ½ oz
  • oranges, preferably organic zest and juice (approx. 7 oz juice)
    2 - 3
  • shallots
    1 ½ oz
  • hot mustard to taste
    1 oz
  • curry powder to taste
    ½ - 1 tsp
  • salt to taste
    ½ - 1 tsp
  • fruit vinegar (e.g. apple, peach)
    1 oz

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 343.9 mg
Białko 0.9 g
Kalorie 1982.5 kJ / 473.8 kcal
Tłuszcz 49.9 g
Błonnik 1.9 g
Tłuszcz nasycony 4.5 g
Węglowodany 8.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...