Sos z octu balsamicznego i musztardy

Sos z octu balsamicznego i musztardy

Brak ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 10 min
8 porcji

Składniki

  • 320 g oliwy z oliwek, extra virgin
  • 65 g musztardy francuskiej
  • 75 g octu balsamicznego
  • 2 ½ łyżeczki cukru (opcjonalnie)
  • 2 ½ łyżki mieszanych ziół, suszonych (np. bazylii, oregano, tymianku, rozmarynu)
  • 1 - 1 ½ łyżeczki soli
  • ½ - ¾ łyżeczki pieprzu czarnego, świeżo mielonego

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 368 kcal / 1539.9 kJ
Białko 0.4 g
Tłuszcz 39.9 g
Węglowodany 2.4 g
Błonnik 0.7 g
Tłuszcz nasycony 6.2 g
Sód 456.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...