
Urządzenia i Akcesoria
Sos z octu balsamicznego i musztardy
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 10 min
8 porcji
Składniki
-
320 g oliwy z oliwek, extra virgin
-
65 g musztardy francuskiej
-
75 g octu balsamicznego
-
2 ½ łyżeczki cukru (opcjonalnie)
-
2 ½ łyżki mieszanych ziół, suszonych (np. bazylii, oregano, tymianku, rozmarynu)
-
1 - 1 ½ łyżeczki soli
-
½ - ¾ łyżeczki pieprzu czarnego, świeżo mielonego
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
368 kcal /
1539.9 kJ
Białko
0.4 g
Tłuszcz
39.9 g
Węglowodany
2.4 g
Błonnik
0.7 g
Tłuszcz nasycony
6.2 g
Sód
456.2 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KULINARNE ABC
203 Przepisy
Polska
Polska