Gemüseeintopf mit Kartoffeln und Würstchen

Gemüseeintopf mit Kartoffeln und Würstchen

4.6 490 rating
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 50 min
4 Portionen

Składniki

  • gemischte Kräuter
    ¼ Bund
  • Zwiebel klein, halbiert
    1
  • Butter
    30 g
    30 g Öl
  • Möhren in Stücken
    300 g
  • Wasser
    500 g
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    1 ½ geh. TL
    1 ½ Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l)
  • Kartoffeln in mundgerechten Stücken (2-3 cm)
    330 g
  • Brokkoliröschen
    170 g
    170 g Porree, in Ringen (5 mm)
  • rote Paprika (ca. 120 g), in mundgerechten Stücken
    1
  • geräucherte Mettwürstchen in Scheiben (siehe Tipp)
    200 g
    200 g Cabanossi, in Scheiben
  • Salz
    1 - 2 Prisen
  • Pfeffer
    1 - 2 Prisen
  • Muskat
    1 - 2 Prisen

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 13 g
Kalorie 1656 kJ / 396 kcal
Tłuszcz 28 g
Błonnik 5.8 g
Węglowodany 21 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...