Risotto

4.6 20 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
2 raciones

Składniki

  • de queso parmesano cortado en trozos (3 cm)
    20 g
  • chalota (aprox. 30 g)
    ½
  • de mantequilla
    20 g
  • de aceite de oliva virgen extra
    10 g
  • de arroz para risotto (por ej. Carnaroli, Arborio) de 14-15 minutos de cocción
    160 g
  • de vino blanco seco
    30 g
  • de agua
    410 g
  • pastilla de caldo de carne o verdura
    ½
    ½ cucharadita colmada de concentrado casero de caldo, (de carne o verduras)
  • de sal (al gusto)
    ¼ - ½ cucharadita

Wartości odżywcze na 1 ración

Kalorie 467 kcal / 1953.7 kJ
Białko 9.4 g
Tłuszcz 16.2 g
Węglowodany 66.8 g
Błonnik 0.5 g
Tłuszcz nasycony 7.7 g
Sód 590 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...