Risotto

4.6 23 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
2 raciones

Składniki

  • 20 g de queso parmesano cortado en trozos (3 cm)
  • ½ chalota (aprox. 30 g)
  • 20 g de mantequilla
  • 10 g de aceite de oliva virgen extra
  • 160 g de arroz para risotto (por ej. Carnaroli, Arborio) de 14-15 minutos de cocción
  • 30 g de vino blanco seco
  • 410 g de agua
  • ½ pastilla de caldo de carne o verdura
    ½ cucharadita colmada de concentrado casero de caldo, (de carne o verduras)
  • ¼ - ½ cucharadita de sal (al gusto)

Wartości odżywcze na 1 ración

Sód 590 mg
Białko 9.4 g
Kalorie 1953.7 kJ / 467 kcal
Tłuszcz 16.2 g
Błonnik 0.5 g
Tłuszcz nasycony 7.7 g
Węglowodany 66.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...