Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 chalota (aprox. 30 g)
- 70 g de mantequilla
- 30 g de tuétano en trozos
- 350 g de arroz arborio
- 100 g de vino blanco seco
- 950 g de caldo de carne caliente
- 1 - 2 hebras de azafrán
- 40 g de queso parmesano rallado
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1955 kJ / 468 kcal
- Białko
- 9.4 g
- Węglowodany
- 67.3 g
- Tłuszcz
- 17.9 g
- Błonnik
- 1.8 g
Alternatywne przepisy
Risotto con espárragos y chirlas
45min
Risotto
30min
Risotto alla milanese
30min
Risotto con queso brie, jamón ahumado y nueces
25min
Risotto al vino tinto
25min
Risotto al limón con pimienta y mejorana
25min
Risotto cuatro quesos
25min
Risotto al limón
25min
Risotto affumicato
30min
Risotto con boletus
30min
Risotto de parmesano y tomates secos
35min
Risotto con gambas, salchichas y manzana
30min