Onion soup

Onion soup

5.0 1 rating
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 portions

Składniki

  • Gruyère cheese cut in pieces
    55 g
  • onions cut in halves
    340 g
  • olive oil
    20 g
  • butter
    15 g
  • salt plus extra for seasoning
    ¼ tsp
  • ground black pepper plus extra for seasoning
    1 pinch
  • flour (10 g)
    1 heaped tsp
  • water
    600 g
  • stock cube (for 0.5 l) chicken or beef
    1
    1 heaped tsp stock paste, homemade, chicken or beef
  • baguette slightly stale, or other crusty bread
    8 slices

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 377.5 mg
Białko 7.5 g
Kalorie 934.4 kJ / 223.3 kcal
Tłuszcz 13.1 g
Błonnik 2 g
Tłuszcz nasycony 5.3 g
Węglowodany 19.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...