Urządzenia i Akcesoria
Spargelcremesuppe
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
2 Portionen
Składniki
-
Wasser300 g
-
Butter10 g
-
Zucker½ TL
-
weißer Spargel geschält (Schalen aufheben), in Stücken (3 cm), siehe Tipp200 g
-
Speisestärke10 g
-
Worcester-Sauce1 Spritzer
-
Weißwein (opcjonalnie) trocken10 g
-
Zitronensaft½ TL
-
Pfeffer2 Prisen
-
Salz½ TL
-
Eigelb1
-
Sahne70 g
-
Muskat1 Prise
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
4 g
Kalorie
840 kJ /
201 kcal
Tłuszcz
17 g
Błonnik
1.2 g
Węglowodany
8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Beerenschaum
10 min
Senf-Dill-Sauce
2 godz.
Apfelmuffins
40 min
Eierstich (Suppeneinlage)
15 min
Zwiebelsuppe
1 godz.
Lasagne Bolognese
2 godz. 30 min
Sauce Hollandaise zu Frühlingsgemüse
10 min
Spargelcremesuppe
25 min
Bachsaibling mit Haselnussmilch
26 godz.
Fruchtsorbet, schnell
10 min
Tomatencremesuppe
35 min
Lachsterrine mit gepfefferter Crème fraîche
1 godz. 20 min