Urządzenia i Akcesoria
Eton Mess Parfait with a Fresh Berry Sauce
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 9 godz.
8 portions
Składniki
Sabayon
-
egg yolks from medium eggs4
-
golden caster sugar100 g
-
water cold50 g
Parfait
-
fresh raspberries160 g
-
double cream250 g
-
meringues broken in pieces (2-3 cm)60 g
Fresh Berry Sauce
-
sugar30 g
-
fresh strawberries hulled, halved, plus extra for garnishing150 g
-
fresh raspberries plus extra for garnishing150 g
-
lemon juice15 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
3.2 g
Kalorie
1208 kJ /
289 kcal
Tłuszcz
18.2 g
Węglowodany
28.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Bakewell Tart
1 godz. 50 min
Sticky Toffee Puddings
1 godz.
Pear and Blueberry Crumble
45 min
Chocolate Fondants
40 min
Sticky Toffee Puddings
1 godz.
Vanilla Panna Cotta with Rhubarb Compote and a Ginger Crumb
6 godz. 25 min
Raspberry and Chocolate Swirl Pavlova (gluten free)
4 godz. 40 min
Frozen Raspberry Ripple Meringue
4 godz. 10 min
Sloe Gin
2160 godz. 20 min
Deconstructed Lemon Tarts
30 min
Smoked Mackerel Pâté
55 min
Blueberry Bakewell Traybake
1 godz. 30 min