Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Sabayon
- 4 egg yolks, from medium eggs
- 100 g golden caster sugar
- 50 g water, cold
Parfait
- 160 g fresh raspberries
- 250 g double cream
- 60 g meringues, broken in pieces (2-3 cm)
Fresh Berry Sauce
- 30 g sugar
- 150 g fresh strawberries, hulled, halved, plus extra for garnishing
- 150 g fresh raspberries, plus extra for garnishing
- 15 g lemon juice
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1208 kJ / 289 kcal
- Białko
- 3.2 g
- Węglowodany
- 28.1 g
- Tłuszcz
- 18.2 g
Alternatywne przepisy
Frozen Raspberry Ripple Meringue
4h 10min
Sticky Toffee Puddings
1 Std.
Bread Sauce
1 Std. 25 Min
Bread Sauce
1 Std. 25 Min
Steak and Kidney Pudding
5 Std.
Welsh Rarebit with Branston Pickle
20 Min
Lavender Shortbread
1 Std.
Berry Christmas Pavlova Wreath
3 Std. 30 Min
Victoria Sponge
1 Std. 10 Min
Smoked Mackerel Pâté
55 Min
Lemon Posset
2 Std. 40 Min
Yorkshire Pudding
1 Std.