Eton Mess Parfait with a Fresh Berry Sauce
TM6 TM5 TM31

Eton Mess Parfait with a Fresh Berry Sauce

4.8 (26 ocen)

Składniki

Sabayon

  • 4 egg yolks, from medium eggs
  • 100 g golden caster sugar
  • 50 g water, cold

Parfait

  • 160 g fresh raspberries
  • 250 g double cream
  • 60 g meringues, broken in pieces (2-3 cm)

Fresh Berry Sauce

  • 30 g sugar
  • 150 g fresh strawberries, hulled, halved, plus extra for garnishing
  • 150 g fresh raspberries, plus extra for garnishing
  • 15 g lemon juice

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
1208 kJ / 289 kcal
Białko
3.2 g
Węglowodany
28.1 g
Tłuszcz
18.2 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy