Urządzenia i Akcesoria
Eton Mess Parfait with a Fresh Berry Sauce
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 9 godz.
8 portions
Składniki
Sabayon
-
egg yolks from medium eggs4
-
golden caster sugar100 g
-
water cold50 g
Parfait
-
fresh raspberries160 g
-
double cream250 g
-
meringues broken in pieces (2-3 cm)60 g
Fresh Berry Sauce
-
sugar30 g
-
fresh strawberries hulled, halved, plus extra for garnishing150 g
-
fresh raspberries plus extra for garnishing150 g
-
lemon juice15 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
3.2 g
Kalorie
1208 kJ /
289 kcal
Tłuszcz
18.2 g
Węglowodany
28.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Rhubarb Fool
1h 10min
Lemon Posset
2h 40min
Peach Melba
35min
Frozen Raspberry Ripple Meringue
4h 10min
Gooseberry Curd Layer Cake with Elderflower Icing
3h
Peppercorn Sauce
30min
Meatballs, Tomato Sauce and Parmesan Polenta
1h 10min
Millionaire's Shortbread with a Twist
1h 45min
Smoked Mackerel Pâté
55min
Victoria Sponge
1h 10min
Berry Christmas Pavlova Wreath
3h 30min
Yorkshire Pudding
1h