Urządzenia i Akcesoria
Eton Mess Parfait with a Fresh Berry Sauce
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 9 godz.
8 portions
Składniki
Sabayon
-
egg yolks from medium eggs4
-
golden caster sugar100 g
-
water cold50 g
Parfait
-
fresh raspberries160 g
-
double cream250 g
-
meringues broken in pieces (2-3 cm)60 g
Fresh Berry Sauce
-
sugar30 g
-
fresh strawberries hulled, halved, plus extra for garnishing150 g
-
fresh raspberries plus extra for garnishing150 g
-
lemon juice15 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
3.2 g
Kalorie
1208 kJ /
289 kcal
Tłuszcz
18.2 g
Węglowodany
28.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Bitter Chocolate and Orange Liqueur Tart with Honeycomb Dust
3h 45min
Chocolate Hazelnut Torte with Fresh Berries
45min
Mixed Berries Pavlova Stack
5h 30min
Chocolate Sauce
10min
Individual Eton Mess Cheesecakes
3h 15min
Meringue Ghosts
12h 25min
Raspberry and Chocolate Swirl Pavlova (gluten free)
4h 40min
Frozen Raspberry Ripple Meringue
4h 10min
Flourless Chocolate Puddings
35min
Meringue Topped Mince Pies
55min
Coffee and Walnut Cake
1h 10min
Victoria Sponge
1h 10min