Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g fígado de pato p/ foie gras
- ½ c. chá de açúcar
- 1 c. chá de sal
- ½ c. chá de pimenta
- 1 c. sopa de vinho do Porto
- 2 c. sopa de brandy
- 500 g água
- 300 g cubos de gelo
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 314.8 kJ / 75.2 kcal
- Białko
- 9.4 g
- Węglowodany
- 2.1 g
- Tłuszcz
- 2.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.7 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 266.6 mg
Alternatywne przepisy
Patê marinheiro
5 Min
Perdiz de escabeche
24u.
Sopa de noodles Tom Yum
Brak ocen
Creme de tupinambo, nabo e mexilhão
55min
Bife tártaro com alcaparras, cebola roxa, tomate seco e molho aioli
1h 25min
Halloumi BIY com bacon ou curgete
9h
Patê de fígado
25min
Quebra-nozes
Brak ocen
Risoto doce de vinho do Porto branco com praliné
1h 15min
Mazurki
3h
Caldeirada de enguias à moda de Aveiro
40min
Crème brulée com especiarias
1u.