Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Recheio
- 100 g amêndoa s/ pele
- 290 g água
- 250 g batata-doce cortada em pedaços pequenos
- 200 g açúcar amarelo
- 1 c. sopa de canela em pó
Massa
- 80 g manteiga
- 80 g banha
- 150 g sumo de laranja
- 1 pitada de sal
- 500 g farinha
- Farinha q.b. p/ polvilhar
- Óleo q.b. p/ fritar
- Açúcar q.b. p/ envolver
- Canela em pó q.b. p/ envolver
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 831 kJ / 198.6 kcal
- Białko
- 3.3 g
- Węglowodany
- 27.9 g
- Tłuszcz
- 8.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.2 g
- Błonnik
- 1.5 g
- Sód
- 16.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bolo de azeite da Beira Baixa
1 Std. 10 Min
Doces regionais do Algarve
24h
Amêndoas cobertas com chocolate branco e coco
Brak ocen
Caldo de beterraba
Brak ocen
Vinho quente
15min
Quadrados de melancia
7 godz.
Frango à Peruana com molho verde e salada de abacate
10h 30min
Pasta de gengibre
15min
Bolo de torresmos
1h 35min
Queijinhos de ovos
24h
Pudim de pão
45 Min
Bolo podre
55min