Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Massa
- 150 g farinha
- 50 g cacau em pó
- 20 g açúcar
- 150 g manteiga
Recheio
- 3 folhas de gelatina neutra
- Água q.b. p/ hidratar
- 100 g chocolate preto (70% cacau) partido em pedaços
- 250 g natas
- 50 g açúcar
- 3 pés de hortelã
- 60 g iogurte natural
- Groselhas q.b. p/ guarnecer
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 0 kJ / 437 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 30 g
- Tłuszcz
- 32 g
Alternatywne przepisy
Quente e frio
8h
Doce da casa
2 godz. 30 min
Tarte de pera e amêndoa
1 Std. 20 Min
Tarte vulcão
1h 15min
Trifle de café, amêndoa e chocolate
2 godz. 15 min
Bolo Alasca
8h
Tronco nevado de Natal
1 Std.
Cheesecake de framboesa
4h 20min
Doce de leite condensado e café
10 min
Pudim que não vai ao forno
6h
Bolo de ananás
2h
Bolo de bolacha
2h 25 min